A ganoderma gomba gyógyhatásai – ismerd meg a pecsétviaszgombát!

Abban egyetérthetünk, hogy bizony nem jó dolog allergiától szenvedni, vírusokat összeszedni, influenzásan ágyban lenni, hiányozni a munkahelyről, és mindennek a tetejébe táppénz miatt kevesebb fizetést kapni… mindezeket a bajokat megelőzhetjük egy kis odafigyeléssel, ha egészségtudatosabban éljük mindennapjainkat.

Thomas Edison is megmondta, hogy:

“A jövő orvosa nem orvosságot fog felírni a betegeinek, hanem érdekeltté fogja őket tenni abban, hogy étrendjük segítségével jó karban tartsák magukat, hogy megelőzzék a betegségeket”.
Mi ugyan nem vagyunk orvosok, és nem is orvosságokat, gyógyszereket népszerűsítünk, hanem olyan szuperélelmiszereket amik nagyban támogathatják egészségünket. Ilyen szuperélelmiszer a ganoderma gyógygomba is.

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, nagyon jó támogatást nyújthat számunkra a ganoderma, vagy más néven a Ling Zhi, Reishi gyógygomba.


Ismerd meg Te is a ganodermát!

Legtöbb fogyasztónk, csoporttársunk lelkesen számol be arról, hogy évek óta nem volt beteg, elmúlt az évek óta tartó migrén, a vérnyomásuk rendeződött, nyugodtabbak az éjszakák, jól alszanak, jobb a hangulatuk, energikusabbak, könnyebben viselik a stresszt, és még hosszasan sorolhatnám.
A modern tudomány felfedezte, hogy mennyire kiválóan hathatnak a ganoderma gyógygombában fellelhető tápanyagok, és milyen előnyösek lehetnek az egészségre. A ganoderma különleges hatásait egy új orvosi kifejezéssel jelölik: „adaptogén” (helyreállítja a megbomlott egyensúlyt). A japán kórházak és kutatóintézetek által végzett hosszas kutatások és kísérletek minden szempontból megerősítették a ganoderma pozitív hatásait. A DXN cég legtöbb élelmiszere ganodermával van dúsítva. Próbáld ki te is megelőzésre, vagy meglevő problémáid enyhítésére!

 

A pecsétviaszgombáról bővebben itt olvashatsz:

Kattints ide:https://julcsikaveja.hu/gyogynovenyek/ganoderma/

 

 

A ganoderma varázslatos hatásai:

A ganoderma több mint ezer évig a misztériumok ködébe burkolózott. Az emberek csak azt tudták, hogy “a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”, de a kínai alkimisták kivételével évszázadokig senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, mitől is ilyen hatékony.

Itt egy csokor érdekesség a ganodermáról, gondolom számodra is újdonság, amiről eddig még Te sem hallottál:
A pecsétviaszgomba étkezési jelentősége nem kérdéses, de azt vajon tudod-e, hogy…

– Noha a ganoderma gomba a természetben elsősorban a fatörzseken él, azonban fakártevőként jelentéktelen a tevékenysége?

– Kelet-Ázsiában gyógyszerként alkalmazzák. A gyógyászati alkalmazások célja az immunrendszer és a máj erősítése és az anyagcsere-folyamatok felgyorsítása.

– A kínai elnevezés – Ling Zhi – „szellemnövényt” jelent, egyéb nevei is használatban vannak: „a halhatatlanság gombája”, „tízezer éves gomba” és a „spirituális erő gyógynövénye”.

– Kínában úgy is emlegetik, mint a „gyógynövények királyát”.

– A pecsétviaszgombát számos legendában megemlítik, és korábban talizmánként is szolgált. Az épületekben felakasztották, hogy megakadályozza a szerencsétlenséget.

Az 1960-as évek végétől kezdődően számos kutatást végeztek a ganodermával világ minden pontján, melynek következtében – az együttműködő kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok klinikai kísérleteinek segítségével – végre megfejtették számos kivételes hatékonyságának titkát.

A ganoderma fontos alkotóelemei:

 1. Szerves germánium (Ge): Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét; javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a Ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot. Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a ginszengben (Panax ginseng) található.
 2. Poliszacharidok: Ezek az egyszerű cukrokból álló óriásmolekulák hatékonyan támogatják az immunrendszer optimális működését. Több gomba-poliszacharid esetében a kutatások tumorgátló hatást igazoltak. Japánban az 1970-es évek végétől törzskönyveztek gomba-poliszacharidokat tartalmazó gyógyszereket, melyeket azóta is a klinikai daganatterápia kiegészítéseként (adjuváns terápia) alkalmaznak.
 3. Keserű íz: A pecsétviaszgomba keserű ízéért első sorban a különböző triterpének felelősek. Minél magasabb egy gombafaj triterpén tartalma, az íze annál keserűbb. A ganoderma triterpén vegyületei antivirális hatásúnak bizonyultak.

A ganoderma igazolt gyógyhatásai

A pecsétviaszgomba kiterjedt és kúraszerű alkalmazása

 1. javítja az immunrendszer működését (immunmoduláns hatású),
 2. segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában,
 3. tumorellenes, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében,
 4. májvédő,
 5. kemo- és radiopreventív,
 6. fekélyellenes,
 7. vírusellenes,
 8. magas vérnyomás ellenes,
 9. koleszterin- és trigliceridszint-csökkentő,
 10. vérrögképződést gátló,
 11. antidiabetikus,
 12. antioxidáns hatású.

 

A pecsétviaszgombáról még részletesebb tájékoztatót találhatsz a lapozgatható füzetünkben (kattints a Ganoderma lucidum szóra, ):

A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum). Összeáll. Dr. Szabó László Gy., Dr. Babulka Péter, Fődi Attila. [2., jav., illusztrált kiad.]. Budapest : DXN Europe Kft., 2012. 36 p. ISBN 978-963-08-3137-6

Valóban igaz, hogy a ganoderma a modern betegségek ellenszere, és “univerzális orvosság” minden betegségre?

Yukio Naoi, Kiotói Egyetem Élelmiszeripari Tudományos Kutatóintézet

“A ganoderma valóban univerzális orvosság?” Most ne a történelem során felbukkanó betegségekről beszéljünk, hanem a modern betegségekről. Hogy megtaláljuk a választ, tizenhárom éven keresztül újra és újra megvizsgáltuk a hatásait. Kielégítő eredményeket kaptunk.

A kérdés az, hogy a ganoderma minden betegség esetén hatásos lehet-e. A válaszunk: igen, mert képes arra, hogy karbantartsa a modern ember egészségét. Egy kevésbé egészséges ember számára a ganoderma az emberi test leggyengébb, legerőtlenebb részére is hatással van. Egy beteg ember esetében gyökerénél ragadja meg a bajt, betegséget, és lehetővé teheti a szervezet felépülést, megteremtve az egyensúlyt testünk harmonikus működéséhez.

A ganoderma képes a kiegyensúlyozatlan szervezet megváltoztatására, és egészségessé teheti azt. A ganoderma minden esetben ugyanazzal a hatással bír. Emberek a világ minden részéről azonos eredményeket tapasztalhatnak.

Ha egy beteg szervezete különösen jól reagál a ganodermára, az olyan, mintha egy szabadalmaztatott gyógyszer a maximális hatást váltaná ki. Tény, hogy eddig senkinél nem tapasztaltak olyat, hogy negatív hatással lett volna a páciensre, vagy esetleg elégtelen eredményt nyújtott volna.


A Ganoderma 400 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Ezek a bioaktív anyagok elősegítik a méreganyagoknak a szervezetből való kiürülését és gazdag tápanyagforrást nyújtanak a szervezet számára, támogatják testünk kiegyensúlyozott működését. Ezáltal a szervezet képes egyensúlyba kerülni, saját maga leküzdi a betegségeket, illetve megöli a kórokozókat. Folyamatos fogyasztás esetén a ganoderma biológiailag aktív összetevői lassítják az öregedési folyamatokat, segítik a testünk kiegyensúlyozott működését, és az egészség megőrzését, támogatják az immunrendszer működését, jó hatással vannak a vérnyomásra, növelik a vér oxigénfelvevő képességét, és segítik a betegségből lábadozó szervezet felépülését, és mindezt mindenféle mellékhatások nélkül. Ne hagyd ki életedből a gyógynövények királyát, a hosszú élet gombájaként emlegetett ganodermát, aminek tömény kivonatát akár egy finom DXN kávéval, forrócsokival vagy teával is megkaphatod! Ismerd meg az egészségvédő termékeket itt:

Termékek -  Kedvezményes vásárlásért Kattints ide!

 

 

A Cordyceps Sinensis...

A Cordyceps sinensis a hernyók alakjára emlékeztető gomba, a neve is innen származik. Ez a gombafaj 3000 méter feletti magasságokban él, Tibet és Kína mocsárvidékein,...

Spirulina – az...

  Az immunerősítés verhetetlen bajnoka a spirulina alga. Számos területen bizonyult rendkívül hatékony segítőtársnak, így kiváló étvágycsökkentő hatása által nagy segítség a fogyni vágyóknak. Kiválóan...